124 banen bedreigd bij BD myShopi

Bij de verdeler van reclamefolders BD myShopi staan 124 van de 429 banen op de tocht. De directie wil het bedrijf herstructureren. Ze wil twee dochterondernemingen sluiten en twee vestigingen samenbrengen op een nieuwe locatie.

BD myShopi wil investeren in nieuwe technologie, een efficiëntere organisatie en betere werkprocessen. "We betreuren dat we deze stap moeten nemen, we begrijpen dat dit voor onze werknemers ingrijpend is. We zijn er van overtuigd dat dit noodzakelijk is om het bedrijf gezond te houden en de toekomstige werkgelegenheid te garanderen", laat CEO Raf Lambrix in een persbericht weten. De afvloeiingen zouden plaatsvinden in drie fases tot eind 2020. Dit jaar zouden nog 37 banen verdwijnen, volgend jaar 38 en in 2020 nog eens 49.

Volgens Philippe Lescot van de christelijke transportarbeidersbond ACV-Transcom, wil BD myShopi de dochterbedrijven Dipsa uit Diegem en NTM uit Ganshoren sluiten. NTM is de transportdivisie van het bedrijf. Nog volgens Lescot wil de directie de sites van Merelbeke en Waver samenvoegen tot een depot. 

De vakbonden reageren aangeslagen. Ze spreken over een gigantische impact en een bloedbad. De bonden benadrukken dat er voorlopig nog veel onduidelijkheid is over de aangekondigde plannen. Maandagvoormiddag zitten vakbonden en directie opnieuw samen. De hele week zijn er personeelsvergaderingen gepland. 

Meest gelezen