"Brussels Grand Départ" zoekt 2.000 vrijwilligers

Volgend jaar zal de Tour De France starten in de stad Brussel onder de noemer 'Brussels Grand Départ'. Het hoofdkwartier en het nieuwe logo zijn voorgesteld. De stad is ook nog op zoek naar vrijwilligers.

In 2019 is het exact 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerst Tour de France won. Om die verjaardag in de verf te zetten, start de Tour vanuit Brussel. Op 6 juli is er de eerste rit, zondag 7 juli is er een ploegentijdrit. Vrijdag heeft de stad Brussel het nieuwe hoofdkwartier voorgesteld aan het Brouckèreplein. Daar zal een groep van een tiental mensen een heel jaar lang het evenement voorbereiden. 

Nieuw logo 

Ook het nieuwe logo werd meteen voorgesteld: "Het is natuurlijk helemaal geel", zegt schepen van sport Alain Courtouis. "En het toont de afbeelding van Eddy Merckx, waarschijnlijk één van de bekendste beelden op zijn fiets. Het is het moment waarop hij zijn eerst Tourrit wint in 1969. En natuurlijk ook een baan."

Vrijwilligers

De stad is voor het evenement ook nog op zoek naar 200 vrijwilligers. "Zij zullen ingeschakeld worden voor logistiek, veiligheid, accreditatie, ontvangst van de sponsors en gasten. Er zijn heel wat taken die ze kunnen doen", zegt schepen Alain Courtois.

Meest gelezen