Videospeler inladen...

Drie babylijkjes bovengehaald aan Libische kust, 100 drenkelingen vermist

Voor de kust van Libië is opnieuw een bootje met migranten aan boord gezonken. Zo'n 100 mensen, velen afkomstig uit Marokko en Jemen, zijn vermist. De lijkjes van drie baby's zijn al bovengehaald uit de Middellandse Zee. Zestien jonge mannen overleefden de schipbreuk.

De opblaasbare boot had ongeveer 120 vooral Afrikaanse migranten aan boord toen hij vertrok vanuit de Libische kuststad Garaboulli, ten oosten van de hoofdstad Tripoli. Op 6 kilometer voor de kust maakte de boot water, en zonk.

Vissers zagen het drama gebeuren en verwittigden de kustwacht, maar slechts 16 opvarenden, allemaal jonge mannen, overleefden de schipbreuk. Veel migranten zouden afkomstig zijn geweest uit Marokko en Jemen.

Bij de opvarenden waren ook kinderen. Drie baby's zijn dood uit het water gehaald, twee andere zijn nog vermist. Er waren ook drie kinderen tussen 4 en 12 jaar aan boord, en 10 tot 15 vrouwen.

In de afgelopen tien dagen heeft de Libische kustwacht honderden migranten gered die de Middellandse Zee wilden oversteken. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen