BELGA/WAD

"Drukke vooravondspits met vooral problemen rond de grote steden en op de E40"

Op dit ogenblik staat er nog ongeveer 200 kilometer file op de Belgische autosnelwegen. "De bijzonder drukke vooravondspits werd veroorzaakt door de combinatie van mensen die met de auto op vakantie vertrekken en pendelaars die naar huis rijden. De vakantie-uittocht is al enkele dagen aan de gang, maar in de voorvanavond was het drukker dan de voorbije dagen", zegt verkeersanker Hajo Beeckman.

Het is al een hele dag druk op de Belgische wegen. "Sinds vanmiddag stond er ongeveer 200 kilometer stilstaand verkeer op de Belgische snelwegen. Dat is gestaag gegroeid tot meer dan 300 kilometer rond 17 uur. Ik vermoed dat de drukte niet fors meer zal toenemen", zegt verkeersanker Hajo Beeckman.

Intussen staat er nog bijna 200 kilometer file. Het is al enkele dagen druk op de Belgische wegen. Dat komt door de combinatie van pendelaars, de treinstaking en de vakantie-uittocht.

"Het is vooral druk rond de grote steden in ons land en op de E40 en de E313. De schoolvakantie is niet alleen in ons land begonnen, ook in de ons omliggende landen vertrekken gezinnen op reis. Zo zijn er veel Duitsers onderweg naar de Belgische kust of naar Frankrijk", aldus Beeckman.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie in België.

Meest gelezen