"Hemeltje, hemeltje, ze hebben alle vijf hun diploma op zak"

Ze gingen alle 5 zowel naar dezelfde lagere en middelbare school als naar dezelfde universiteit. De laatste 2 jaren deelden ze daar samen een appartement. En dat werkte duidelijk inspirerend: de vijfling Enna, Maria, Emilio, George en John Diaz studeerde zopas af aan de University of North Texas, in Denton, in de Amerikaanse staat Texas. Al ging de vijfling, geboren in een tijdsperiode van 3 minuten in juli 1996, qua studierichtingen wel elk zijn eigen weg. 

Vader Jorge op nieuwswebsites Inside Edition en Metro: "Sinds hun geboorte bleef men me maar vragen hoe ik erin zou slagen hen alle vijf ongeschonden doorheen hun studiejaren te loodsen. Hen hun diploma zien behalen maakt iedere ouder trots, en bij mij mag je dat gevoel nu dus vervijfvoudigen. We did it!"

Zoon George: "Ik denk dat ik nooit zo gelukkig zal zijn als mijn vader, nu we afgestudeerd zijn. Het was altijd zijn hoofdbedoeling om ons dat einddoel te zien bereiken. Nu heeft hij zoiets van: "Hemeltje, hemeltje, ik ben erin geslaagd!""

"Het is een geweldig gevoel dat ik met mijn broers en zussen aan dit avontuur kon beginnen en 4 jaar later met een diploma kan afsluiten, ook weer samen met mijn broers en zussen."

Dochter Enna: "Dat we hier samen in geslaagd zijn, is een grotere prestatie dan wanneer het mij alleen zou gelukt zijn."

Toch ging de vijfling elk zijn eigen weg in zijn studiekeuze. De studierichtingen die ze kozen konden dan ook niet verder uit elkaar liggen: biologie, financiën, Spaans, communicatie en kunst.

Het leverde alvast volgende opmerkelijke foto op:

Meest gelezen