Jongerenbende schepte graag op met drugswinst

In Kortrijk hebben politie en gerecht een grote drugsvangst voorgesteld. De drugs werden vorige week in beslag genomen na huiszoekingen bij tien leden van een bende.

30.000 euro cash geld, luxeproducten en grote hoeveelheden cannabis, XTC en cocaïne. Dat is wat het gerecht heeft ontdekt bij een drugsbende uit de regio Kortrijk. Politie en gerecht deden vorige week huiszoekingen bij tien leden van de bende in Kortrijk, Waregem, Harelbeke, Wielsbeke en Ingelmunster. Negen van hen zijn naar de gevangenis gebracht, één zit in een gesloten instelling omdat hij nog minderjarig is. 

Grote sier met drugsgeld

"Het valt op dat ook de andere leden van de groep erg jong zijn", zegt procureur Tom Janssens van het parket in Kortrijk. "De meesten zijn amper de twintig voorbij." De jongeren maakten grote sier met de winst uit hun drugshandel. Ze kochten dure merkkledij en gingen regelmatig op reis om daar dan hun geld te spenderen aan dure luxeauto's en prostituees.

Meest gelezen