copyright Art Maillet 1972

Tekst van "Born to run" van Bruce Springsteen brengt meer dan 200.000 euro op

Een kladversie van het nummer "Born to run" van Bruce Springsteen heeft net geen 215.000 euro opgebracht tijdens een veiling van Sotheby's in New York. De identiteit van de koper is niet bekendgemaakt.

Een A4-pagina uit een kladblok van Bruce Springsteen is in New York onder de hamer gegaan voor 250.000 dollar. "Born to run" is een van de meest iconische rocknummers van Bruce Springsteen.

Het nummer betekende in 1975 voor Bruce Springsteen en zijn E Street Band de grote doorbraak bij het internationale publiek. De identiteit van de koper is niet bekendgemaakt.

"Ik was op een dag gitaar aan het spelen in bed toen ik de woorden "born to run" bedacht. Ik dacht eerst dat het de naam van een film was of een tekst die ik op een auto had gezien. Ik hield van de zin want er spreekt een filmische dramatiek uit", zei Springsteen over het schrijven van "Born to run".

Meest gelezen