Noord-Ieren moeten snel douchen en de tuinslang op stal houden

De Noord-Ierse watermaatschappij heeft de Noord-Ieren gevraagd om geen water te verspillen tijdens deze warme zomerdagen. Noord-Ierland zit midden in een hittegolf en inwoners hebben nog nooit zoveel water verbruikt dan de voorbije dagen. Voor het eerst sinds 1993 vraagt NI Water de inwoners om snel te douchen en de tuinslang niet te gebruiken om gras en planten te besproeien.

De Noord-Ierse watermaatschappij NI Water heeft de inwoners van Noord-Ierland opgeroepen om spaarzaam om te gaan met drinkwater. 

NI Water vraagt de mensen in Noord-Ierland om niet langer auto's te wassen, zwembaden te vullen of de tuinslang te gebruiken om gras en planten te besproeien.

De distributie van drinkwater komt volgens NI Water in het gedrang omdat de inwoners gemiddeld 200 liter water verbruiken per dag in plaats van 153 liter gemiddeld. De komende dagen worden er warme temperaturen van meer dan 30 graden voorspeld.

NI Water heeft enkele praktische tips verspreid. De watermaatschappij vraagt de mensen om kort te douchen, de kraan dicht te draaien tijdens het poetsen van de tanden en niet meer water dan nodig te gebruiken bij het koken. Het is al 23 jaar geleden dat er in Noord-Ierland een tuinslangban werd afgekondigd.

Ook in de republiek Ierland is een tuinslangban vanaf 2 juli aangekondigd. In ons land is in 137 Vlaamse gemeenten het droogte-alarm van kracht.

Meest gelezen