Videospeler inladen...

Strenge straffen voor feestvierders trouwstoet die E17 op stelten zetten: tot 4.000 euro boete en vijf jaar rijverbod

De politierechtbank in Dendermonde heeft strenge straffen uitgesproken voor 14 deelnemers van een trouwstoet, die begin vorig jaar de E17 op stelten zetten. Ze krijgen geldboetes die oplopen tot 4.000 euro en een rijverbod tussen de drie en de vijf jaar. 

Eind vorige maand was politierechter Peter D'Hondt al opvallend streng geweest voor de deelnemers van de trouwstoet. "Als je wil feesten, zet dan desnoods een lege emmer op je kop, maar laat de openbare weg voor wat die is." De feestvierders legden in februari 2017 het verkeer op de autosnelweg helemaal stil en ze dansten op de snelweg. Maar de politie kon de stoet onderscheppen. 

Het parket vroeg strenge straffen en dat krijgen de deelnemers nu ook. 14 beklaagden krijgen geldboetes die oplopen tot 4.000 euro en een rijverbod tussen de drie en de vijf jaar voor verkeersonveilig gedrag. Dat heeft de politierechtbank in Dendermonde vanochtend beslist.

Meest gelezen