Urban Living Belgium moet aandelen in vastgoedgroep Immpact verkopen

Urban Living Belgium, beter gekend onder de vroegere naam Land Invest Group, moet haar aandelen in de Antwerpse vastgoedontwikkelaar Immpact volledig afstaan. Dat heeft de rechtbank van koophandel in Antwerpen deze week beslist.  

Urban Living Belgium had de helft van de aandelen van Immpact in handen, de andere helft was eigendom van gedelegeerd bestuurder Philippe Janssens, oprichter van Immpact. Die laatste wordt nu volledig eigenaar van het Antwerpse bedrijf.

Immpact werd sinds de oprichting in 2003 geleid door aandeelhouder Philippe Janssens. In 2014 kreeg stille vennoot Land Invest Group, dat vandaag Urban Living Belgium heet, de overige vijftig procent in handen. Na een gerechtelijke procedure heeft de Antwerpse rechtbank van koophandel deze week beslist dat Urban Living Belgium haar aandelen moet afstaan. Philippe Janssens probeerde al langer afscheid te nemen van zijn stille vennoot.

"Reden daarvoor was een verschil in visie over de bedrijfsfilosofie. Immpact heeft een lange termijnvisie wat betreft het ontwikkelen van betaalbare appartementen, terwijl de vroegere Land Invest Group meer voor de quick wins ging. Sinds de overname door Immobel en Triple Living waait er een nieuwe wind bij Urban Living Belgium. Maar aangezien zij eigenlijk onze concurrenten zijn in Antwerpen, wilden we zelf terug volledig eigenaar worden", zegt Philippe Janssens.

Over de verkoopprijs van de aandelen van Urban Living Belgium in Immpact wensen beide partijen niet te communiceren. De rechtbank heeft immers de waarde van de aandelen nog niet definitief bepaald en stelde daarvoor een bedrijfsrevisor aan.

Immpact startte vijftien jaar geleden in Antwerpen, maar groeide de voorbije jaren uit tot een gereputeerde speler in Vlaanderen en Brussel. Het vastgoedbedrijf ontwikkelt jaarlijks zo'n driehonderd appartementen.

Meest gelezen