Wijk Klein Rusland in Zelzate verdwijnt, inwoners zullen verhuizen in fases

De Vlaamse Regering start met de procedure om de wijk Klein Rusland in Zelzate te doen verdwijnen. De toekomst van de wijk is al jaren onzeker, al die tijd wachten de bewoners op een antwoord en dat is er nu.

De Vlaamse regering heeft beslist dat alle inwoners in fases zullen verhuizen naar een nieuw huis in Zelzate. Ze gaan telkens 40 nieuwe huizen bouwen, sociale woningen, en zo mensen laten verhuizen. Het gaat over 160 woningen in totaal, dus er zullen vier keer 40 huizen gebouwd worden.

De wijk Klein Rusland moet onder meer wijken voor de bouw van een nieuwe tunnel onder het kanaal Gent-Terneuzen. De huidige tunnel zit niet diep genoeg om grote schepen te kunnen laten passeren. De wijk werd ooit ontworpen door de bekende architect Huib Hoste. Het was de eerste modernistische tuinwijk van het land.

Meest gelezen