Zware brand in opslagplaats van groenafval te Ingelmunster

Allicht door zelfontbranding is vannacht in Ingelmunster brand ontstaan in een open opslagplaats van een grondwerkenbedrijf. Het vuur leidde in een grote hoeveelheid groenafval die er ligt opgeslagen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog de lucht in.

Om niet zonder bluswater te vallen, snelden ook tankwagens van de posten Meulebeke, Izegem en Roeselare te hulp. De brand leidde tot een sterke rookontwikkeling en een indringende geur die tot kilometers in de omgeving waar te nemen was. Het duurde een tijd voor het vuur onder controle was en er moest nog uren worden nageblust. Er was nooit gevaar voor de omliggende woningen en bedrijven.

De hoge temperaturen van de voorbije dagen liggen meer dan waarschijnlijk aan de basis van zelfontbranding. Ook op andere plaatsen was dat het geval. Zo moest de brandweer gisteren enkele uren voor de aftrap Engeland-België uitrukken naar de Vijfstraat in Pittem. Daar was brand ontstaan op een graanveld dat grenst aan de spoorweg. De situatie was er snel onder controle maar toch werd het treinverkeer een tijdje stilgelegd.

Meest gelezen