Videospeler inladen...

Grote politiemacht bij verdachte auto in Brusselse wijk Stokkel

Een verdachte auto heeft de wijk Stokkel, in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe op stelten gezet. De ontmijningsdienst kwam ter plaatse gekomen om de auto te onderzoeken en rond 17 uur werd er een ontploffing gehoord. Tegen het begin van de avond was de politieactie afgelopen. Wat de toedracht was, is nog niet geweten.

De hele actie begon rond 14 uur. Er kwam een grote politiemacht ter plaatse, die de omgeving afzette en de ontmijningsdienst DOVO kwam ook ter plaatse.

Volgens burgemeester Benoît Cerexhe (CDH) ging het om een actie die deel uitmaakte van een onderzoek van het federaal parket. De omwonenden kregen de raad om binnen te blijven. Er werd een veiligheidszone ingesteld rond het verdachte voertuig. Ook het verkeer, inclusief het tramverkeer, in de omliggende straten werd daardoor beperkt.

Een cameraploeg van VRT NWS zag vanop afstand dat de ontmijningsdienst eerst een robot naar de auto stuurde om die te onderzoeken. Daarna ging een medewerker van de ontmijningsdienst naar de auto.

Tegen het begin van de avond kraamde DOVO op, terwijl de politie nog aanwezig bleef.

Meest gelezen