Videospeler inladen...

Honderden protestmarsen in VS tegen immigratiebeleid van Trump: "Gezinnen moeten samen blijven"

In de VS worden meer dan 700 protestenmarsen georganiseerd tegen het immigratiebeleid van de Amerikaanse president Donald Trump. In ruim 130 Amerikaanse steden, zoals in Washington, New-York en Los Angeles komen mensen de straat op tegen het beleid waarbij Trump kinderen scheidt van hun ouders als deze illegaal aangekomen zijn in de VS.  

Met slogans als “families horen samen” komen de betogers de straat op. De organisatoren van de betogingen verwachten dat in alle vijftig Amerikaanse staten prostestmarsen georganiseerd zullen worden. Ze zeggen dat er meer dan 750 events gepland staan om te betogen tegen het nultolerantie immigratiebeleid van Trump.

De grootse betoging wordt verwacht in Washington, waar er duizenden betogers zullen samenkomen aan het Witte Huis. Er worden ook massabetogingen verwacht in New York, Los Angeles, Seattle en andere grote Amerikaanse steden. 

(Lees verder onder foto)

AFP or licensors

”Initieel waren de betogingen enkel gericht tegen het beleid waarbij migratiegezinnen uit elkaar gehaald worden, maar ondertussen klagen we ook het omstreden inreisverbod van Trump aan, dat gericht is op inwoners uit vooral moslimlanden", dat zei Ai-jen Poo, een van de organisatoren van de nationale betogingen, aan de Britse krant The Guardian.

“De meeste kinderen zijn nog steeds niet herenigd met hun ouders, ondanks het feit dat de president het scheidingsbeleid heeft stopgezet”, aldus Poo.

(Lees verder onder foto)

AFP or licensors

"Nultolerantiebeleid moet stoppen"

De manifestanten vragen dat de migrantenfamilies herenigd worden. Ze eisen dat het “nultolerantiebeleid” wordt stopgezet, ze willen geen detentiekampen meer waar de families kunnen worden vastgehouden. Daarnaast willen ze dat migranten niet meer beschouwd worden als mogelijke criminelen. 

De vakbonden en de progressieve belangengroep “MoveOn” zijn de belangrijkste organisatoren van de verschillende marsen, daarnaast zijn er nog meer dan 150 kleinere organisaties die de protesten mee in goede banen leiden. 

AFP or licensors

Meest gelezen