Videospeler inladen...

Iconische Vlooybergtoren zwaar beschadigd door explosie

In Tielt-Winge in Vlaams-Brabant is er vannacht een explosie geweest bij de Vlooybergtoren. De uitkijktoren, bekend uit de televisiereeks "Callboys", is zwaar beschadigd. Volgens burgemeester Rudi Beeken (Open VLD) zijn er duidelijke sporen van kwaad opzet. 

"De zonechef van de lokale politie heeft me om 3 uur vannacht wakker gebeld", vertelt de hoorbaar aangeslagen burgemeester aan de telefoon. "Zijn mensen waren bij de Vlooybergtoren en hadden vastgesteld dat de toren zwaar beschadigd was, duidelijk door een explosie. Blijkbaar had iemand het nodig gevonden om onder de toren iets tot ontploffing te brengen."    

De uitkijktoren, die een toeristische attractie is, zal vermoedelijk een paar maanden buiten gebruik zijn. "Dit is doodjammer, want we hebben die toren gezet voor het publiek en voor het plezier van iedereen. En net nu de vakantie begint...  Wat de bedoeling van de daders is, ontgaat me volledig. Misschien hebben ze zich laten inspireren door de berichtgeving over de plofkraken. Voor mij is dit vandalisme van het ergste soort."    

Prestigieuze architectuurprijs

De Vlooybergtoren is een metalen trap die 5 jaar geleden gebouwd werd  en 4 jaar geleden bekroond werd met een prestigieuze architectuurprijs. Met de heropbouw zal maar eerst begonnen kunnen worden als het parket zijn werk heeft gedaan, en de verzekeringsmaatschappij de schade heeft berekend. Het onderzoek naar de dader(s) loopt intussen volop. 

De Vlooybergtoren in betere tijden
Stokkestijn/Wikipedia

Meest gelezen