Videospeler inladen...

Kleine beer met verbrande pootjes wordt verpleegd in Colorado

Medewerkers van Colorado Parks and Wildlife verzorgen een kleine beer die door een bosbrand verweesd is achtergebleven. Het beertje is 4 à 5 maanden oud en weegt 4,5 kg. Dierenartsen gaven de kleine eerst weinig kans maar ze reageert naar verluidt erg goed op de behandeling. 

Toen de brandweer van de stad Durango, in de Amerikaanse staat Colorado, vorige week een omvangrijke brandhaard onder controle moest krijgen, vond iemand in een boom een berejong. Er was geen spoor meer van haar moeder, en dus werd ze opgenomen. Aanvankelijk was daar weinig enthousiasme voor omdat dieren zich meestal tijdig uit de voeten kunnen maken, en alleen zieke dieren een bosbrand niet overleven. Maar het beertje leek erg snel te genezen, en kreeg toch opvang.

Er is nu goede hoop dat haar poten genezen voor het winter is geworden, en dan kan ze tegen die tijd terug het bos in. Intussen wordt het contact met mensen zoveel mogelijk vermeden om haar zelfredzaamheid niet aan te tasten.

De brand is al van 1 juni aan het branden. Hij is nu ingeperkt tot 56 vierkante kilometer, maar woedt nog steeds. Volgens de brandweer kan de natuur op de plek van het vuur "alleen maar geholpen worden", maar is volledig blussen voorlopig niet aan de orde.

Meest gelezen