Tienduizenden Oostenrijkers demonstreren tegen langere werkweek

In Wenen zijn tussen de 80.000 en de 100.000 demonstranten op straat gekomen om te betogen tegen het plan van de Oostenrijkse regering om de maximale werktijd per dag en per week gevoelig op te trekken.

De politie houdt de opkomst op 80.000 demonstranten, de Oostenrijkse vakbond, die de betoging organiseerde, telde er 100.000. Hoe het ook zij: in Wenen is massaal gedemonstreerd tegen de plannen van de rechtse regering-Kurz om de werktijd in Oostenrijk.

De bond is het grondig oneens met de plannen van de coalitie van rechts en extreem-rechts, onder leiding van de jonge Sebastian Kurz, om de maximaal toegelaten werktijd per dag op te trekken tot 12 uur, en de maximale werktijd per week tot 60 uur.

In zijn toespraak voor zijn achterban kondigde vakbondsleider Wolfgang Katzian aan dat hij met alle middelen zal strijden tegen de arbeidsduurverlenging. Katzian stuurde in zijn speech ook aan op een referendum over de kwestie.

 

Meest gelezen