Treinstaking afgelopen, “maar hou vanavond nog rekening met verstoord treinverkeer”

De eerste 48 urenstaking waarbij een minimale dienstverlening was, is afgelopen. Maar dat betekent niet dat de treinen vanavond na 22 volgens het boekje zullen rijden. Wie vanavond de trein neemt, checkt dus het best even de NMBS-app of -website.

De treinreiziger heeft vandaag niet bijzonder veel last gehad van de tweede dag van de 48 urenstaking bij het spoor. Ondanks de werkonderbreking reed vandaag toch ongeveer de helft van de treinen, door de minimale dienstverlening.

Maar hoewel de staking is afgelopen, waarschuwt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman de reizigers die vanavond nog een trein willen nemen ervoor dat de treinen nog niet volgens het boekje rijden.

Wie vanavond de trein neemt, raden we aan om vooraf zeker de routeplanner te checken.

NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman

“Reizigers zullen de rest van de avond rekening moeten houden met verstoord treinverkeer”, aldus Temmerman. Hoe komt dat? “Door de staking staan de treinen niet op de juiste plaats. Daardoor kunnen ze niet altijd vertrekken vanaf het station waar ze volgens de planning zouden moeten vertrekken. Daardoor kunnen er vanavond nog treinen afgeschaft zijn. Wie vanavond de trein neemt, raden we aan om vooraf zeker de routeplanner te checken.”

De NMBS-woordvoerder zegt dat de NMBS alles in het werk zet, om de treinen morgen wel weer volgens het boekje te laten rijden. “De komende nacht wordt heel hard gewerkt om alle treinen op de juiste plaatsen te krijgen zodat er morgenochtend in principe geen hinder meer mag zijn.”

Meest gelezen