Tweede stakingsdag bij spoorwegen levert weinig hinder op

Voor de tweede, opeenvolgende dag staakt de socialistische spoorvakbond ACOD tegen de pensioenhervorming van de regering. Er rijden minder treinen, maar de hinder is beperkt.

De NMBS had aangekondigd dat het treinverkeer vandaag "ernstig verstoord" zou zijn. Maar in de praktijk blijken de gevolgen best mee te vallen. Bijna 1 op de 2 treinen zou rijden, al zijn er wel geen extra treinen naar de kust.  

Omdat er geen extra treinen naar de kust rijden, was de verwachting dat het op de perrons bijzonder druk zou zijn. De eerste vakantiedag zou extra volk naar zee lokken, zeker met het mooie weer, zo werd gedacht. Maar in het station Gent Sint-Pieters, waar onze verslaggever vanochtend ging kijken, waren er nauwelijks mensen op de perrons waar de treinen naar zee passeren.  

"Het valt inderdaad goed mee met de drukte", bevestigt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. "Blijkbaar wordt het advies om een alternatief vervoermiddel te nemen goed opgevolgd. Toch raden we mensen die vandaag nog de trein willen nemen aan de reisplanner te consulteren. Want het kan altijd gebeuren dat een trein op het laatste moment wegvalt."  

Meest gelezen