Videospeler inladen...

Vakantie-uittocht leidt tot drukte richting kust en richting vakantielanden

Vandaag begint voor veel mensen de zomervakantie. Op de wegen naar de Belgische kust en populaire vakantielanden is de drukte merkbaar. 

Volgens de Vlaamse AutomobilistenBond (VAB) is de vakantie-uittocht op de Belgische wegen duidelijk zichtbaar. Een rit tussen Brussel en Oostende via de E40 duurt vandaag 30 minuten langer dan op een gewone zaterdag. Ook op de Brusselse en Antwerpse ring verloopt het verkeer trager dan gewoonlijk. 

Frankrijk

Om Spanje te bereiken via Luxemburg en Lyon moet je rekenen op 1 uur en 45 minuten vertraging.  De meeste tijd verlies je op het traject Lyon-Orange, waar je 45 minuten vertraging oploopt.  Wil je Spanje bereiken via Lille, Parijs en Bordeaux, dan ben je ook 1 uur en 45 minuten kwijt. De meeste vertraging loop je dan op tussen Bordeaux en de Spaanse grens (40 minuten). 

Files staan er ook tussen Toulouse en Narbonne (via A61 en A62, + 1u15) en Clermant-Ferrand en Narbonne (via A71 en A75, + 45 minuten). 

Duitsland

Op de wegen in Duitsland is de situatie als volgt:

-        A3 Keulen – Frankfurt: 30 minuten vertraging
-        A3 Frankfurt – Würzburg: 25 minuten vertraging
-        A6 Manheim – Heilbron: 5km file
-        A7 Wüzrburg – Ulm: 15 minuten vertraging
-        A8 München – Salzburg: 8km vertraagd verkeer
-        A8 Karlsruhe – Ulm: 1 uur vertraging
-        A9, A99 Neurenberg – München: 1 uur 30 minuten vertraging

Zwitserland en Oostenrijk

In Zwitserland verlies je 45 minuten op de A2 voor de Gotthardtunnel. Op het traject Bazel-Aosta via Martigny (Grote St. Bernhardtunnel) verlies je 1 uur en 30 minuten.
In Oostenrijk is er file op de A8 tussen de grens met Duitsland en Salzburg. Daarnaast is er ook 35 minuten vertraging op het traject van Memmingen naar Innsbruck via de Fernpas. 

Meest gelezen