fotomakers - Eddy Vanoppen

Zesjarig meisje in kritieke toestand na ongeval in zwembad Sportoase in Leuven

Een zesjarig meisje is vrijdagavond omstreeks 18 uur in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd nadat ze in het zwembad van Sportoase op de Philipssite in Leuven een tijdje onder water had gelegen. Dat meldt woordvoerder Nicolas Del Piero van de Leuvense politie. Het meisje is afkomstig uit Leuven. Haar toestand is nog steeds kritiek.

"Nadat het meisje in het water was opgemerkt, hebben redders haar onmiddellijk uit het water gehaald en zijn ze gestart met de reanimatie. Er is ook een mugteam ter plaatse gekomen dat het meisje naar het ziekenhuis heeft gevoerd. Het zwembad werd vervolgens voor de rest van de avond gesloten", aldus Del Piero. Het parket voert een onderzoek naar de feiten. 

Afgelopen maandag sprak het Brusselse hof van beroep de NV Sportoase Philipssite nog vrij voor de dood van een 18-jarige man die in juni 2011 in dit zwembad verdronk tijdens een duiktraining. De jongen lag indertijd 12 minuten op de bodem vooraleer de redders hem opmerkten. De Leuvense correctionele rechtbank had de NV wegens onvoldoende toezicht eerder schuldig bevonden en het bedrijf tot een boete van 5.500 euro veroordeeld.

Meest gelezen