Archieffoto slachtoffers Boko Haram Nigeria
AFP or licensors

Boko Haram maakt vier doden in vluchtelingenkamp in Nigeria

Vier personen zijn om het leven gekomen bij een nachtelijke inval door  jihadi's van Boko Haram op een vluchtelingenkamp in het noordoosten van Nigeria, aan de grens met Kameroen. Dat zeggen veiligheidsbronnen.

"Gisterenavond doodden de terroristen van Boko Haram vier personen. Ze maakten ook vier gewonden en stalen voedsel", zei een militaire officier, die anoniem wou blijven.

De jihadi's waren met de fiets en te voet gekomen. Ze vielen ’s nachts het vluchtelingenkamp in de stad Banki aan en openden het vuur op burgers.

Soldaten en politieagenten, die buiten het kamp stonden, grepen in en er ontstond een vuurgevecht dat een uur duurde. "Twee terroristen kwamen om bij de gevechten. De rest vluchtte weg. We konden twee wapens in beslag nemen." Een militielid, dat aan de zijde van het leger strijdt, bevestigde de balans.

Meest gelezen