Grote brand in industrieterrein in Merelbeke: geen schadelijke stoffen gemeten

De brand die deze voormiddag rond half twaalf uitbrak in een voormalige ijsjesfabriek in het Industriepark in Merelbeke is onder controle. Er zijn geen schadelijke stoffen gemeten. De brandweer blust nog enkele uren na en vraagt om deuren en ramen in de buurt nog de hele middag gesloten te houden. 

De brand in Merelbeke ging gepaard met een grote rookontwikkeling. Alle metingen binnen de perimeter van 500 meter waren negatief. "Er zijn geen schadelijke stoffen gevonden", laat de gemeente weten via Twitter. "Op het terrein waar de brand uitbrak, is er wel asbest gevonden, maar bijkomende controle heeft aangetoond dat er verder geen asbest werd verspreid."

In het gebouw nog enkele gasflessen aanwezig, die mogelijk kunnen ontploffen, maar de brandweer heeft de situatie onder controle. 

De fabriek is sinds jaren in gebruik voor opslag van evenementenmateriaal. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het dus niet om een brand in een verffabriek. 

Meest gelezen