Code oranje in Zuid-Frankrijk: 25.000 festivalgangers naar huis gestuurd

In Frankrijk zijn 25.000 festivalgangers naar huis gestuurd omdat er een te groot risico is op onweders. In de streek Lot-et-Garonne is code oranje van kracht en wordt de laatste dag van het festival Garorock afgelast. 25.000 kampeerders moeten hun tentjes afbreken en worden naar huis gestuurd.

Macklemore, MGMT, maar ook de Belgische rapper Roméo Elvis zouden vandaag optreden op de vierde en laatste dag van Garorock, een middelgroot festival in het zuidwesten van Frankrijk.

Voor de 22e editie van Garorock waren in totaal 150.000 kaartjes verkocht, verspreid over de vier dagen. Voor de vierde en laatste festivaldag waren alleen al 35.000 kaartjes verkocht: 25.000 kampeerders en 10.000 dagjesmensen. Maar die worden nu naar huis gestuurd omdat de Franse meteorologische dienst waarschuwt voor zware onweders. De afgelopen nacht zijn er in de regio al verschillende lokale onweders geweest en vanavond worden die ook weer verwacht.

Daarom neemt de lokale overheid het zekere voor het onzekere en heeft bevolen om de laatste festivaldag af te gelasten. Dat heeft de festivalorganisatie vanmiddag aangekondigd. De organisatie meldt dat achteraf gecommuniceerd zal worden hoe de festivalgangers terugbetaald zullen worden.

Meest gelezen