Videospeler inladen...

Gangster ontsnapt met helikopter uit Franse gevangenis

In Frankrijk is Redoine Faïd, een beruchte gangster, vanochtend met een helikopter ontsnapt uit een gevangenis in de regio Parijs, dat meldt het gevangeniswezen. De operatie duurde slechts enkele minuten. Niemand geraakte gewond. Faïd is momenteel nog niet gevat. 

Faïd zat gevangen in Réau, in het departement Seine-et-Marne, ten zuidoosten van Parijs. 

Volgens bronnen dichtbij het onderzoek zouden drie zwaar bewapende mannen aan de ingang van de gevangenis de vrijlating van Faïd geëist hebben om afleiding  te creëren. Tegelijkertijd landde er een helikopter op het binnenplein met drie eveneens zwaar gewapende mannen. Zij zouden Faïd meegenomen hebben uit de bezoekersruimte en zijn weggevlucht met de helikopter. Niemand is bij de ontsnappingspoging gewond geraakt.

Alles wordt gedaan om de voortvluchtige te lokaliseren

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Volgens nieuwszender BFMTV hadden de gewapende mannen de helikopterpiloot gegijzeld. De helikopter werd uitgebrand teruggevonden in Gonesse, een zestigtal kilometer van de gevangenis.

 In heel Ile de France is een klopjacht aan de gang. "Alles wordt gedaan om de voortvluchtige te lokaliseren," zei een functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

(Lees verder onder foto)

Gevangenis in Réau
AFP or licensors

Niet zijn eerste ontsnappingspoging

Het is niet de eerste ontsnappingspoging van Faïd. In 2013 heeft hij vier gevangenbewaarders gegijzeld en gebruikte hij explosieven om zich een weg te banen uit de gevangenis. Hij kon destijds ontsnappen met een vluchtauto die hem stond op te wachten. Na zes weken heeft de politie hem in een hotel samen met een medeplichtige opgepakt.

Faïd kreeg in april 25 jaar cel voor een mislukte overval in de regio Parijs in 2010 die het leven aan een politieagente heeft gekost. In Frankrijk is hij een bekend crimineel, de 46-jarige man heeft verschillende strafbare feiten gepleegd en werd daarvoor al meerdere keren veroordeeld. Faid publiceerde in 2010 een boek over zijn leven als crimineel in de Parijse achterbuurten.

Meest gelezen