Video player inladen...

Navy Days Zeebrugge lokt 26.500 bezoekers

Duizenden mensen hebben dit weekend genoten van de zon aan zee en meer dan 26.000 van hen trokken naar de haven van Zeebrugge. Tijdens de tweejaarlijkse Navy Days van de marine  konden ze een bezoek brengen aan verschillende schepen, begeleid door Belgische en buitenlandse matrozen.

Tijdens de Navy Days kunnen bezoekers kennismaken met de unieke wereld van de marine. Ze konden in Zeebrugge schepen en fregatten van de marine ontdekken, en er waren demonstraties, workshops zoals brandbestrijding, havenrondvaarten en vliegen met microdrones, optredens van de Koninklijke Muziekkapel, kinderanimatie, een deathride en tal van infostands.

De Navy Days zijn ook een ideaal middel om jongeren te overtuigen van een job bij Defensie. Dit jaar waren er bijna 1.600 vacatures. Het volgende vacatureseizoen start in oktober.

De Navy Days waren meteen ook het startschot van Summer@Defence, waarbij Defensie een tournee maakt door het hele land. De doelstelling blijft dezelfde: het publiek laten kennismaken met alle takken van Defensie, van land- tot lucht- en zeemacht.