AFP or licensors

Negentien doden bij zelfmoordaanslag in Afghanistan

In de Afghaanse stad Jalalabad zijn bij een zelfmoordaanslag minstens negentien mensen om het leven gekomen. Er raakten ook twintig mensen gewond. De aanslag was gericht op een aantal sikhs en hindoes die voor een ontmoeting op weg waren naar de Afghaanse president Ashraf Ghani. 

De zelfmoordterrorist had het gemunt op een groep sikhs en hindoes die onderweg waren naar de Afghaanse president om hem te ontmoeten in het oosten van de stad Jalalabad.

 “17 van de 19 doden behoren tot de sikh en hindoestaanse gemeenschap”, dat zei Inamullah Miakhail, woordvoerder van het provinciale ziekenhuis in Nangarhar. “Ook minstens tien van de twintig gewonden behoren tot deze minderheid. Ze worden behandeld in het ziekenhuis.”

"Ook een aantal winkels en voertuigen vlogen in brand door de aanslag", dat zei Attahullah Khogyani woordvoerder van de provinciegouverneur.

Een woordvoerder van het presidentieel paleis bevestigt dat Ashraf Ghani in Jalalabad was toen de aanslag plaatsvond. De president bleef ongedeerd.

17 van de 19 doden behoren tot de sikh en hindoestaanse gemeenschap

Inamullah Miakhail

Sikhs en hindoes hebben al lang te maken met discriminatie in het conservatieve islamitische land en zijn vaker het doelwit van islamitische extremisten. De afgelopen jaren hebben grote aantallen sikhs en hindoes asiel gezocht in India, dat land heeft een hindoe-meerderheid en een grote sikh-bevolking.

De aanslag is nog niet opgeëist. Maar zowel de taliban als IS zijn actief in deze regio.

Meest gelezen