Politie krijgt veel tips binnen na ontploffing Vlooybergtoren

De politie van de zone Hageland heeft het hele weekend tips binnengekregen in verband met de brandstichting en ontploffing van de Vlooybergtoren in Tielt-Winge.

In de nacht van vrijdag op zaterdag staken onbekenden de toren in brand met hooi en vuurversnellers. Daarop ontplofte de toren. De schade is erg groot. De architect van de toren hield gisteren zijn eerste onderzoek om na te gaan of de dragende structuur van de toren nog intact is. Het is voorlopig nog wachten op het resultaat van dat onderzoek.

Interessante tips

De politie en het parket hielden eergisteren onmiddellijk een sporenonderzoek. Daarnaast was er ook een oproep naar getuigen en volgens korpschef Luc Liboton van de politie heeft die oproep al heel wat reacties opgeleverd: "Het is duidelijk dat de mensen erg betrokken zijn bij het monument. Ze vinden het niet kunnen dat de trap zo vernield is en dat merkten we afgelopen weekend ook aan de reacties."

"We hebben tips gekregen van mensen uit de buurt, maar zelfs van verderaf. Heel wat mensen reageerden op ons Facebookbericht, anderen hebben gebeld. Bij die tips waren er heel wat interessante die we de komende dagen verder gaan onderzoeken. We hebben hoop dat de tips ons verder zullen brengen in het onderzoek."

Het is duidelijk dat de mensen erg betrokken zijn bij het monument

Bevolking is geraakt

Ook burgemeester Rudi Beeken (Open VLD) van Tielt-Winge kreeg al heel wat reacties. "Werkelijk iedereen die ik dit weekend heb ontmoet, heeft me aangesproken over de Vlooybergtoren. De mensen zijn erg geraakt en niemand begrijpt dat iemand zoiets zou doen. Ook de architect van de toren kwam een bezoek brengen. Hij is erg aangeslagen door wat er gebeurd is.

Meest gelezen