Politieactie in Brusselse wijk Stokkel maakt deel uit van terrorismedossier: ook op andere plaatsen acties

De politieactie van gisteren in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe maakt deel uit van een terrorismedossier. Dat meldt het federaal parket. Ook op andere plaatsen waren er acties. De resultaten worden vandaag bekeken. 

Om 14 uur gisterenmiddag werd de wijk Stokkel in Sint-Pieters-Woluwe opgeschrikt door een verdachte auto. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse, net als een grote politiemacht. De omwonenden kregen de raad om binnen te blijven.

Wat er precies aan de hand was, was niet duidelijk, maar burgemeester Benoît Cerexhe (CDH) liet wel weten dat het ging om een actie van het federaal parket. 

Videospeler inladen...

Dat federaal parket liet afgelopen nacht weten dat de actie deel uitmaakte van een onderzoek in een terrorismedossier. Ook op andere plaatsen werden er operaties uitgevoerd. Omdat het onderzoek nog altijd aan de gang is, geeft het federaal parket voorlopig geen verdere informatie.

Het voertuig was wel geen bomauto, benadrukt het parket. Er werd nooit gevreesd voor een explosie. De ontmijningsdienst was enkel conform de procedures van een terrorismeonderzoek ter plaatse, zo klinkt het.

De resultaten van de politieacties zullen vandaag grondig worden bekeken. Het is nog niet duidelijk of het federaal parket daarna meer uitleg zal kunnen geven.

Meest gelezen