Ed Sheeran in het truitje van Dries Mertens: "Ik denk dat de Rode Duivels het WK winnen"

Ed Sheeran blijkt een voetbalfan en dat heeft het publiek in  Werchter tussen de talrijke hits door geweten. Sheeran droeg als afscheid het truitje van Dries Mertens en zwaaide met de Belgische driekleur op het podium. Het is Mertens in Rusland niet ontgaan.

Sheeran palmde gisteren de wei van Werchter met groot gemak in. Hij bleek ook aandacht te hebben voor het WK voetbal in Rusland. Hij liet weten respect te hebben voor de "aanwezige boyfriends die eigenlijk liever thuis naar het WK hadden gekeken". Sheeran maakte het goed door rond 22 uur de stand bij de match Kroatië-Denemarken (1-1) te melden. 

Maar "het toetje" kwam op het einde toen Sheeran plots het voetbalshirt van Rode Duivel Dries Mertens (nummer 14) droeg en met de Belgische driekleur stond te zwaaien. "Ik supporter uiteraard voor Engeland, maar ik denk dat de Belgen het WK gaan winnen", zei de Britse zanger. Een gebaar dat tot in Rusland raakte, want Dries Mertens reageerde met de knipoog op Twitter:

Gangbang met Linde Merckpoel

Voor het concert van Sheeran hadden ruim 100 roodharige fans nog samen geposeerd voor een foto. De zogenoemde ginger gangbang kwam er op initiatief van Studio Brussel-presentator en rosse vonk Linde Merckpoel. Zij interviewde vorig jaar Sheeran na een optreden in het Antwerpse Sportpaleis. “Toen ik hem confronteerde met het feit dat het rosse ras aan het uitsterven is, zei hij dat we misschien een grote gangbang (een orgie, red.) moesten organiseren met alle prachtige rosse mensen van België. En zo geschiedde.”

De Angelsaksische media pikten het bericht op en Linde Merckpoel zette haar schouders onder de ludieke actie. “Ik heb dat in de groep gegooid en daar is heel veel volk op afgekomen, zo’n 150 man denk ik”, vertelde de presentatrice vanavond op Studio Brussel.

Videospeler inladen...

“Het waren allemaal prachtige, rosse mensen. We hebben een heel mooie groepsfoto gemaakt die je kan bewonderen op Instagram.” Maar of er bij de bijeenkomst letterlijk over de rooie is gegaan, daar weidde Merckpoel niet over uit. “Wat er daarna gebeurd is, kan ik niet vertellen”, besluit de presentatrice geheimzinnig.  

Merckpoel had Ed Sheeran ook uitgenodigd, maar of die uiteindelijk is komen opdagen, laat de presentatrice in het midden. “Er was iemand die heel hard op de zanger leek, en ik ben er nog niet over uit of hij het effectief was, want hij was ook een heel zwijgzaam type. Hij staat dus ook mee op de foto, maar ik zal het nooit echt weten.”

Beluister het gesprek met Linde op Studio Brussel, vanop de wei in Werchter:

Bekijk hier het concertverslag uit Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen