Stad Antwerpen gaat dierendispensarium van Stichting Prins Laurent helpen

Het Antwerpse dierendispensarium dat door de Stichting Prins Laurent wordt uitgebaat, sluit eind augustus de deuren. Een probleem met de locatie dwingt de stichting daartoe. De stad Antwerpen belooft de dieren niet in de steek te laten en zit volgende week voor overleg samen met de stichting.

In het dispensarium kunnen mensen met een laag inkomen hun huisdier correct laten verzorgen. In Antwerpen werden vorig jaar 2.000 dieren van minderbedeelde personen geholpen, maar daar zou eind augustus dus een einde aan komen.

Antwerps schepen van dierenwelzijn Nabilla Ait Daoud (N-VA) reageert via haar woordvoerster. "We hebben al met de stichting samengezeten en hebben eind volgende week een vervolgafspraak", zegt woordvoerster Liesbet Brzyk. "Het probleem van de stichting is de locatie, we bekijken of de stad hen aan een nieuwe locatie kan helpen, maar moeten iets geschikt vinden. We kunnen ook andere ondersteuning bieden om ervoor te zorgen dat het dispensarium kan blijven bestaan."

Momenteel investeert de stad niet in het dispensarium, maar daar kan dus verandering in komen. "We bekijken wat nodig is en wat mogelijk is", zegt Brzyk. "Maar we gaan er zeker voor zorgen dat de dieren die nu een beroep doen op de organisatie niet in de kou zullen komen te staan", besluit ze.

Meest gelezen