18.000 bezoekers voor vierde editie van elektrofestival Paradise City festival in Perk

De vierde editie van het driedaagse elektrofestival Paradise City aan het Kasteel de Ribaucourt in Perk heeft volgens organisator Gilles De Decker meer dan 18.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er 5.500 meer dan de editie vorig jaar.

Op de line-up van het festival, dat in het teken staat van elektromuziek, maar ook house, techno en disco programmeert, stonden deze keer een 50-tal dj's en muziekgroepen. "We zijn heel tevreden zowel met de vele muzikale hoogtepunten tijdens deze editie, het mooie weer als het feit dat het aantal bezoekers voor ons festival jaar na jaar gestaag groeit", aldus De Decker.

Als beste momenten tijdens dit festival verwijst hij naar de optredens op vrijdag van Joris Voorn, Jennifer Cardini en Trance Wax en op zaterdag van Omar Souleyman, Hendrix Schwarz en Konstantin Sibold, een dj die al voor de 4e keer aantrad op Paradise City. Gisteren waren de toppers Laurent Garnier en Kink.

Water en zonnecrème

Om de bezoekers te beschermen tegen de warmte hadden de organisatoren heel wat maatregelen genomen zoals het uitdelen van gratis water en zonnecrème. De vele bomen in het festivalpark bieden overigens de nodige schaduw.

Paradise City is een ecologisch festival dat er alles aandoet om zijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Zo werken alle generatoren op biobrandstof, draait de camping op zonne-energie, worden achtergelaten spullen zoals tenten gerecycleerd en sigarettenpeuken verwerkt tot kunststof. Het festival compenseert zijn resterende CO2-uitstoot volledig door efficiënte houtkachels aan te kopen voor Oegandese gezinnen. Vorig jaar kreeg Paradise City van A Greener Festival de Highly Commended Award.

Meest gelezen