4 op de 10 kmo's willen nieuwe werknemer(s) aannemen

Bijna vier op de 10 kleine of middelgrote ondernemingen (kmo's) wil deze zomer nieuwe mensen in dienst nemen. Dat blijkt uit een bevraging van sociaal secretariaat SD Worx bij 627 KMO's. De aanwervingsplannen staan op het hoogste peil sinds SD Worx in 2010 met de bevragingen begon.

38,1 procent van de kmo's wil nog tijdens de zomermaanden nieuwe personeelsleden aanwerven. Vorig jaar was dat 32,4 procent. Bij driekwart van de aanwervingen gaat het om een uitbreiding van het personeelsbestand.

Een op de drie kmo's verwacht komende maanden meer werk te hebben. Slechts één op de tien verwacht minder werk te hebben, 6,4 procent van de kmo's overweegt om komende maanden personeel te ontslaan.

"We zien dat bedrijven groeien en verwachten meer werk te zullen hebben", zegt Annelies Rottiers van SD Worx. Waar bedrijven vroeger tijdens de zomer bijna stilvielen, blijft de motor nu draaien. "De zomer is een goed moment om meer tijd te steken in de zoektocht naar een kandidaat, en ook voor nieuwe werknemers is de rustige zomer het ideale moment om zich goed in te werken."

Meest gelezen