Appartementen Sint-Maartensdal in Leuven hebben zon dankzij kunstwerk

"There is The Sun", zo heet het kunstwerk van kunstenaar Ief Spincemaille. Dankzij spiegels en een speciale applicatie kunnen de bewoners van het Sint-Maartensdal in Leuven toch zonlicht krijgen in hun appartement.

Aan het sociaal woonblok Sint-Maartensdal in Leuven staat sinds zaterdag het kunstwerk 'There is The Sun'. Het bestaat uit drie beweegbare spiegels die het zonlicht naar één punt kunnen reflecteren. Via een eenvoudige webapplicatie kunnen bewoners van het appartementsblok 1, die grote delen van de dag geen zon hebben, aangeven op welk tijdstip ze toch zon willen in hun appartement via de spiegels.

Prijzen

De installatie stond hier al even in 2013 en werd vervolgens de afgelopen jaren internationaal vertoond in steden als Hong Kong, Linz en Brussel. Het kunstwerk kreeg wereldwijd ook prijzen. Leuven maakte met de kunstenaar een afspraak dat het nu voor een periode van vijf jaar in het Sint Maartensdal blijft staan.

Meest gelezen