Arm gebroken en Rode Duivelsfan? Gents ziekenhuis zet tricolore gipsen

In het Gentse ziekenhuis AZ Jan Palfijn kan je nu ook je gips in de kleuren van de Belgische vlag laten maken. In deze WK-tijden is de combinatie zwart, geel, rood zeer populair.

Speciaal een kleur bijbesteld

"Zwart en rood hadden we standaard in het assortiment", vertelt orthopedist Geert Vandendriessche van het AZ Jan Palfijn. "Geel hebben we extra besteld met het oog op het WK." 

Zeker nu de Rode Duivels het zo goed doen in het tornooi is de vraag groot. Ze begonnen er enkele weken geleden mee. Aan de receptie van de polikliniek stalden ze de gebruikte driekleurige gipsen uit. Zo is de bal aan het rollen gegaan.

Jan Palfijn polikliniek

"Toen kinderen en zelfs volwassenen dat zagen, vroegen ze spontaan naar een Rode Duivelsgips." Hoeveel ze er intussen hebben aangebracht, heeft de dokter niet geteld, maar het zijn er dagelijks toch wel enkele. 

"Mijn broers zullen jaloers zijn"

Jonge patiëntjes Ambroos en Elien waren alvast enthousiast. "Ik brak mijn arm bij het voetbal. Ik stond in het doel en een speler gaf me een harde trap", vertelt Ambroos. Hij is er zelfs een beetje trots op: "Mijn broers zullen zeggen: ik wil dat ook!"

Elien brak haar arm bij het turnen en is ook blij dat ze nu met een Rode Duivelsgips mag rondlopen.

Meest gelezen