"De haai zoog mijn vinger mee, als een krachtige stofzuiger"

Vakantietijd, heerlijke tijd. Dat dacht ook Melissa Brunning uit Perth, Australië, toen ze tijdens een 2 weken durende vakantie een bezoek bracht aan Dugong Bay, om daar niet alleen verpleegsterhaaien te bekijken, maar ze ook te voederen. Dat zou gebeuren vanop de achterkant van een boot, op een platform waarrond de haaien, die als ongevaarlijk voor mensen worden beschouwd, rondzwommen. Maar toen ze een van de dieren een vis wilde geven, liep het fout.

De haai greep niet alleen de vis, maar ook de vinger van de 34-jarige Brunning beet, waardoor die laatste omver getrokken werd. Met de hulp van een omstander kon Brunning zich lostrekken. Het incident deed zich einde mei voor, maar de beelden werden pas afgelopen weekend door de betrokkene vrijgegeven:

Brunning op 7 News en The West Australian: "Het gebeurde allemaal zo snel. Het enige wat door mijn hoofd flitste was dat ik mijn vinger zou verliezen. Zijn muil klampte zich vast aan mijn vinger en het leek alsof hij het vel er vanaf schraapte."

"Zo’n haai heeft een enorme zuigkracht, wanneer ze bijvoorbeeld een vis in hun muil zuigen.  En dit keer zat mijn vinger er dus ook bij. Ja, het voelde zoals een stofzuiger met een erg sterke zuigkracht."

"Volgens mij was de haai even hard geschrokken als ikzelf."

"Ik was ervan overtuigd dat ik mijn vinger kwijt was. Ik durfde dan ook niet naar mijn hand kijken. Mocht ik dat gedaan hebben, dan vermoed ik dat ik in shock geraakt zou zijn. Anderen moesten me overtuigen dat mijn vinger er nog was." Uiteindelijk zou de beet een beentje in haar vinger verpletterd hebben. 

"Eigenlijk heb ik maar één tip: blijf alert en geef geen voedsel aan haaien. Op geen enkel moment was dit de schuld van de haai. Als ik één les geleerd heb, dan is het dat we de natuur met rust moeten laten."

Meest gelezen