Video player inladen...

De Wever over Peumans: "Jan is Jan, maar nu is hij wel ver gegaan door partijgenoten aan te vallen"

N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever zal binnenkort "een gesprek" hebben met Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans. "Jan is Jan, maar nu is hij wel ver gegaan, in die zin dat hij ook partijgenoten aanvalt." Peumans had zich in het Belang van Limburg kritisch uitgelaten over de partijkoers van N-VA, en over de communicatiestijl van staatssecretaris Theo Francken (N-VA).

In een interview heeft Jan Peumans zich kritisch uitgelaten over de communicatiestijl van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en over lijsttrekker in Genk Zuhal Demir (N-VA). Demir is van Antwerpen naar Genk verhuisd, en zou zich volgens Peumans beter "bescheiden" opstellen binnen de Genkse partijafdeling.

Volgens De Wever is Peumans dus ver gegaan omdat hij partijgenoten aanvalt. "Ik zou hem willen vragen om dit soort zaken intern met de mensen zelf op te nemen."

"Jan op de vingers tikken lijkt me een slecht idee, want dan krijg je meestal niet wat je wenst. Maar ik ga met hem wel een gesprek voeren. Jan is een vriend, en als een vriend zo iets doet dan heb je daar een gesprek over. Wat mij betreft zal dat een vriendelijk gesprek zijn."

Meest gelezen