Video player inladen...

Duitse regeringscrisis ontzenuwd: Seehofer stapt niet op en sluit deal met Merkel

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en minister van Binnenlandse Zaken en CSU-voorzitter Horst Seehofer hebben een compromis bereikt over de migratieproblematiek. Seehofer heeft verklaard dat hij toch niet opstapt. De Duitse regeringscrisis van de afgelopen twee weken lijkt hiermee te zijn ontzenuwd.

Het migratiedossier heeft in Duitsland geleid tot een gespannen verhouding tussen de christendemocratische CDU en de Beierse zusterpartij CSU.

CSU'er Horst Seehofer wil dat migranten die in Duitsland aankomen, worden teruggestuurd naar het Europese land waar ze voor het eerst geregistreerd werden. Merkel pleitte voor een Europese aanpak en kreeg tot aan de Europese top van deze week om een regeling uit te werken met de andere lidstaten van de Europese Unie.

Seehofer dreigde er zondag zelfs mee om op te stappen vanwege het conflict en kwam daar vandaag op terug. "We zijn tot een akkoord gekomen", zegt hij nu na de urenlange onderhandelingen met Merkel.

Wat de inhoud van de deal met Merkel is, zal later verduidelijkt worden.

Meest gelezen