Zoeken naar schaduw en wanneer valt er een spatje regen?

De zomerse temperaturen blijven de hele week aanhouden. Tot woensdag zal het zelfs zoeken zijn naar schaduw, want volle zon en slechts enkele hoge wolkensluiers. Vanaf donderdag krimpt de wind ook naar het noordwesten. "Dan is er een iets groter kans op een lokale bui of onweer", legt weerman Frank Deboosere uit. Die kans is echter het grootst in het zuiden van ons land. Vlaanderen zal dus nog even moeten wachten op een spatje regen.  

De weerkaarten liegen er niet om: temperaturen die schommelen tussen de 26 tot 28 graden en dat tot en met volgend weekend. Nochtans doen wolkensystemen en onweersbuien vanuit Spanje en Bretagne hun best om tot bij ons te raken, maar ze worden tegengehouden door een "gordel van hogedruk".

Die hogedruk schuift volgens Deboosere wel door naar Scandinavië. "Wellicht loopt dat op een sisser af. Het zal niet voldoende zijn om de grote droogte ongedaan te maken", vreest onze weerman.

Onweersbuien? Wellicht loopt dat op een sisser af

Vanaf woensdag zou er wel meer bewolking zijn met een wind die krimpt naar het noordwesten. Dat betekent iets meer kans op een lokale bui of op een lokaal onweer. "De buienkans zou het grootst zijn in het zuiden van het land", tempert Deboosere de verwachtingen. Het blijft dus nog even kurkdroog in Vlaanderen deze week.

Meest gelezen