Vier

"Nee, Joey was niet dom, hij leefde eerder in een parallel universum"

Het is een serie die ook nu nog blijft aanspreken, ook al dateert de laatste aflevering van "Friends" al van meer dan 14 jaar geleden. In een uitgebreid interview in The Hollywood Reporter liet Matt LeBlanc, intussen 50, dan ook graag zijn licht nogmaals schijnen op het personage waaraan hij in die serie gestalte gaf: Joey Tribbiani, vooral onsterfelijk geworden dankzij "How you doin?".

Matt LeBlanc: "Iedereen wilde bevriend zijn met Joey. Iedereen wilde in zijn buurt vertoeven. Vrouwen hielden van hem, mannen zagen hem graag. Er zat dan ook een vijs bij hem los. Maar dom zou ik hem niet noemen. Zo heb ik hem nooit  beschouwd. Hij zat er eerder meer naast. Hij leefde in een soort van parallel universum, met daarin zijn eigen logica."

LeBlanc kreeg na "Friends" de mogelijkheid zijn populariteit te bestendigen in de spin-off "Joey", maar die serie werd al na 2 seizoenen, na matig succes, stopgezet. LeBlanc: "De druk om te slagen was enorm. Ik kon niet het gewicht dragen dat in de vorige serie door 6 personen gedragen was. Het waren enorm grote schoenen om te vullen. Bovendien werd ook niet de zorg aan “Joey” besteed die zo’n programma nodig heeft. Ik vind het zelf nog altijd een goed programma. Maar nee, het was geen "Friends", niets had daaraan kunnen tippen. Maar ik blijf er trots op."

Een vervolg op "Friends" ziet LeBlanc alvast niet zitten: "Die serie ging over een welomlijnde periode in iemands leven, na de schoolbanken en alvorens het echte leven begint. Op het einde van "Friends" heb je juist dat gevoel, namelijk dat hun echte leven pas begint: Ross en Rachel zijn vertrokken, Monica en Chandler verhuizen met hun baby’s, Phoebe en Mike zijn getrouwd, Joey trapt het af. De periode daarvoor waren ze allemaal elkaars emotionele toeverlaat. Daar draaide "Friends" dan ook om: er zijn voor elkaar op momenten dat ze elkaar nodig hadden."

Meest gelezen