Nieuw-Zeelander vaart twee maanden in een kajak van Australië naar huis

Een uitgeputte Scott Donaldson is de eerste mens die solo in een kajak de Tasman Zee heeft overgestoken. Twee maanden na zijn vertrek uit Australië is hij vanmiddag aangekomen in Nieuw-Zeeland.

De 48-jarige Scott Donaldson was twee maanden geleden vertrokken in Coffs Harbour ten noorden van Sydney op de oostkust van Australië. Vanmiddag is de man aangekomen in New Plymouth op het Noordeiland van Nieuw-Zeeland. Hij werd er opgewacht door duizenden enthousiaste fans.

Het is de eerste keer dat iemand solo in een kajak de Tasman Zee tussen Australië en Nieuw-Zeeland oversteekt. Donaldson was dan ook erg vermoeid, maar noemde zijn tocht "historisch". Hij moest meer dan 2.100 kilometer roeien door de Tasman Zee, waar er nauwelijks eilanden zijn en waar het flink kan waaien.

Het is zijn tweede poging om van Australië naar Nieuw-Zeeland te varen in een kajak. In 2014 moest hij zijn poging al eens opgeven door de hevige wind.

Meest gelezen