Video player inladen...

Opnieuw hond bevrijd uit snikhete wagen in Brugge

De Brugse politie heeft zondagmiddag opnieuw een hond moeten bevrijden uit een snikheet voertuig. De viervoeter zal al ruim een uur opgesloten toen de politie werd gealarmeerd. Op dat moment was de temperatuur in de wagen al hoog opgelopen.

De eigenaars bleken even verderop op restaurant te zitten en waren zich van geen kwaad bewust. “Onze diensten konden hen gelukkig contacteren. Er is een proces-verbaal opgesteld”, bevestigt de politie. “We kunnen niet voldoende herhalen dat mensen hun huisdier niet in een wagen mogen achterlaten.”

Al twee honden overleden

Bij de politie van Brugge was het ongeloof groot toen ze de melding kregen van een opgesloten hond. Er was namelijk al heel wat commotie ontstaan nadat zateravond twee honden het leven hadden gelaten in een auto op de parking van het AZ Sint-Jan. 

Het hondje zat volgens de eigenaars al een uur alleen in de wagen. De Brugse politie liet de zaak niet zomaar passeren en stelde proces-verbaal op. “De hond kon in goede gezondheid uit de wagen gehaald worden. Toch kunnen we niet voldoende herhalen dat mensen hun huisdier niet in een wagen mogen achterlaten”. De politie roept nogmaals op om zorg te dragen voor de dieren.

Meest gelezen