Opvallend veel wespennesten in Vlaams-Brabant

De brandweerkorpsen van Leuven en Haacht hebben het ontzettend druk met het weghalen van wespennesten. Normaal krijgt de brandweer in de zomer zo'n 8 oproepen per dag. Gisteren alleen al zaten de twee korpsen aan 75 oproepen. 

Er zijn zoveel wespen door het warme weer. "Ze zijn vroeg, maar dat komt door de zachte winter en het prachtige weer van nu. Als er een paar dagen een boost is van 25 graden, dan zijn ze allemaal daar", zegt Niko Kesters van de brandweer.

De brandweer heeft de handen vol om alle nesten te verdelgen met gif. "Wij bespuiten de ingang van het nest met poeder. De wespen nemen dat poeder mee naar binnen in hun nest. Dat is een zenuwpoeder. Het duurt 2 à 3 dagen voor het nest dan volledig is uitgeroeid."

Het product van de brandweer werkt beter dan de spuiten die je zelf kan kopen. De brandweer laat het nest wel hangen. Daar komen sowieso geen nieuwe wespen in. 

Zelf een nest? 

Als je zelf met een nest zit, dan kan je de brandweer best online verwittigen. Dat kan je hier doen. De brandweer komt dan zo snel mogelijk. Een interventie kost 63,77 euro. 

Meest gelezen