Plafond valt op slapend kindje in Beringen

In de wijk Het Hof in Beringen is vanmorgen een stuk plafond naar beneden gekomen in de slaapkamer van een sociale woning. De brokstukken kwamen op het kindje terecht.

Het kindje - Ali - is 20 maanden oud en slaapt in een babybedje naast zijn ouders. "We werden wakker door een plof, ik dacht eerst dat er iets ontploft was in het huis", zegt mama Ilkay Oyar. "Maar Ali begon meteen heel hard te wenen. En toen zagen we dat het plafond naar beneden was gekomen en het puin op hem lag."

Een schrammetje

Het kindje stelt het goed en heeft als bij wonder enkel een schrammetje opgelopen. Maar de mama is helemaal onder de indruk en beseft dat ze geluk hebben gehad: "Het bed ligt vol scherven, en bijna alles is op hem terecht gekomen", zegt Ilkay. "Gelukkig niet op zijn hoofd of op zijn gezicht, ik mag er niet aan denken. Ik ben er nog altijd niet goed van, ik ben blij dat hij nog leeft."

Problemen

De familie klaagt ook sociale huisvestingsmaatschappij Vooruitzien aan. "We hebben hier al veel problemen gehad sinds we hier wonen. En nu dit weer. We kunnen hier toch niet meer blijven slapen", zegt Ilkay tot slot. De politie kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Meest gelezen