Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Redders hebben nog altijd hoop om Thaise voetballertjes levend uit een grot te halen

In een grot in het noorden van Thailand proberen duikers nog altijd om de plaats te bereiken waar vermoed wordt dat twaalf tieners en hun voetbalcoach vastzitten. De redders blijven nog altijd hopen dat de jongeren in leven zijn.

De duikers zouden nu tot op minder dan een kilometer geraakt zijn van de plaats waar ze denken dat de tieners vastzitten. Echt contact is er met de jongeren nog niet gemaakt en de reddingswerkers vorderen slechts erg graag door een nauwe tunnel. Wel is het waterpeil in de grot de voorbije dagen gedaald en dat maakt de operatie minder moeilijk.

De voetbalploeg van twaalf jongens tussen 11 en 16 jaar en hun trainer is sinds 23 juni vermist nadat ze een tocht ondernamen in de Tham Luang-grot nabij Chiang Rai in het noorden van Thailand. Sindsdien is er geen contact meer met hen geweest. De duikers van een elite-eenheid van het Thaise leger hebben internationale hulp gekregen, onder andere van specialisten uit de Verenigde Staten, maar ook van een Belg die in Thailand woont. Zonder gevaar is dat niet, want een groep redders is vorige week enkele uren vermist. De redders zien geen  hand voor hun ogen door het modderige water.

De zaak houdt heel Thailand in de ban en op tal van plaatsen en in boeddhistische heiligdommen wordt gebeden voor de behouden terugkeer van de tieners. Medische experten blijven hoopvol. Het overleven van de groep hangt af van het feit of ze drinkbaar water vinden en een droge plaats die niet overstroomd is door de regen. De jongeren hebben dan wellicht geen voedsel meer, maar zouden dagen zonder kunnen in het slechtste geval.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen