SP.A-Brussel komt op bij gemeenteraadsverkiezingen als "Change.Brussels"

SP.A zal in de stad Brussel een lijst indienen onder de naam "Change.Brussels". De Nederlandstalige socialisten gaan naar de kiezer zonder de Franstalige PS, het kwam tot een breuk tussen de twee zusterpartijen na het schandaal bij Samusocial. Met Change.Brussels hoopt SP.A verschillende, ook Franstalige, kandidaten aan te trekken. In 16 andere Brusselse gemeenten zal PS wel samen met SP.A opkomen.

Zonder PS naar de kiezer trekken is voor SP.A een groot risico: het is als Nederlandstalige partij niet makkelijk om zelfstandig verkozen te raken in Brusselse gemeenten. Daarom herdoopt SP.A zich in de hoofdstad tot Change.Brussels. Het project met diverse profielen aantrekken, Nederlandstalig, Franstalig en internationaal, om op die manier een brede groep Brusselaars aan te spreken.

Ans Persoons, die tot 2017 schepen was in het Brusselse college, zal de lijst trekken. Volgens Persoons staat de Brusselse politiek op dit moment te ver van de burgers, Change.Brussels moet dat veranderen.

Op de lijst zal ook Luc Govers staan, kok in de iconische zaak "Goudblommeke in Papier".

Pascal Smet, die in het verleden telkens op de SP.A lijst in Brussel stond, zal niet mee opkomen.

PS samen met SP.A in 16 gemeenten

Uiteindelijk zal SP.A samen met PS op een lijst staan in 16 van de 19 Brusselse gemeenten. Enkel in de stad Brussel, in Oudergem en in Koekelberg komen de Vlaamse socialisten op zonder PS.

Meest gelezen