Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Tweede dode bij Mexicaanse verkiezingen

Bij de verkiezingen in Mexico is zondag een tweede partijmilitant gedood. In Acolihuia, in de staat Puebla, is Fernando Herrera Silva van de regeringspartij PRI (Institutioneel Revolutionaire Partij) doodgeschoten, zo meldt de partij zelf in een mededeling.

Eerder meldden de lokale autoriteiten al dat zondag vlak voor het openen van de stembussen Flora Resendiz Gonzalez, een militante van de oppositiepartij PT (Partij van de Arbeid), werd neergeschoten in Contepec, in de centrale staat Michoacán. Ze overleed later aan haar verwondingen.

De moorden zijn tekenend voor de stembusgang, waaraan de meest bloedige campagne ooit in Mexico voorafging. Volgens Etellekt, het instituut dat gewelddaden tegen politici registreert, werden minstens 145 politici vermoord in de aanloop naar de verkiezingen van zondag. Het toegenomen geweld tegen politici past binnen een bredere tendens in Mexico. Het afgelopen jaar was met net geen 30.000 moorden het dodelijkste in de jongste geschiedenis van het land. De arrestatie van veel sleutelfiguren uit het criminele milieu leidde tot een versplintering van de kartels, waardoor steeds bitterdere territoriumstrijden worden gevoerd.

Meest gelezen