AP2012

Nu ook whatsappen zonder tegenspraak, handig voor scholen en verenigingen

De berichtendienst WhatsApp heeft het mogelijk gemaakt voor beheerders om groepen op te richten waarin leden enkel berichten kunnen ontvangen. De nieuwe feature kan handig zijn voor verenigingen, organisaties of scholen om hun leden rechtstreeks te informeren.

De berichtendienst WhatsApp heeft in een blogpost aangekondigd dat het bedrijf verschillende nieuwe functies heeft uitgerold die "de groepservaring van de gebruikers verbeteren".

De opvallendste nieuwe feature in de meest recente versie van WhatsApp is de mogelijk voor beheerders om enkel berichten te laten sturen in een groep door de beheerders. De leden van de groepen kunnen de berichten enkel ontvangen. Die toepassing bestond al langer bij andere berichtendiensten.

Volgens WhatsApp is dat een handige toepassing voor scholen, gemeenschapscentra, non-profitorganisaties en andere verenigingen. 

Beheerders die van de toepassing gebruik willen maken, kunnen in de groepsinstellingen aangeven dat "alleen beheerders" berichten kunnen verzenden in de groep.

Meest gelezen