KMI waarschuwt voor lokaal onweer: noodnummer 1722 opnieuw geopend

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert het nummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen. Het KMI geeft stormcode geel voor het hele land, behalve de kust.

Het KMI waarschuwt met stormcode geel voor lokale onweersbuien met op korte tijd veel neerslag of hagel. Omdat het ook erg heet is, verwacht Binnenlandse zaken dat er wel eens veel oproepen zouden kunnen binnenkomen. Daarom besliste de dienst vanmiddag om het tijdelijke noodnummer 1722 te activeren.

Binnenlandse Zaken wil met de activatie van 1722 vermijden dat het vaste noodnummer 112  zou worden overstelpt met niet-dringende brandweeroproepen. De dienst roept dan ook op om bij onweer alleen 112 te bellen als er iemand echt in levensgevaar is. Voor storm of waterschade kan u 1722 bellen.

Meest gelezen