Video player inladen...

"Als ze onze toren afbranden, dan bouwen wij een grotere"

De Vlooybergtoren in Tielt-Winge die afgelopen weekend door vandalen in brand gestoken werd, zal vernieuwd en zelfs nog een stukje hoger worden. Via crowdfunding kan de bevolking een extra stukje bijdragen.

"Aan de ene kant hebben we het verzekeringsgeld, maar er is nog een mogelijkheid om een sectie aan de toren bij te voegen zodat die 1,5 m hoger wordt en een beetje langer. En dat gaan we proberen via publieke middelen vast te krijgen", zegt burgemeester Rudi Beeken van Tielt-Winge. "Dat is het idee omdat er toch wel heel veel positieve reacties komen uit verschillende hoek, en de kracht van de gemeenschap is groter dan die van een paar onnozelaars".

Sporen

Blijkbaar hebben de daders toch meer sporen achtergelaten dan ze zelf misschien gedacht hadden. Rudi Beeken: "We zitten die daders kort op de hielen. Zodra dat daar meer duidelijkheid rond is, zal er een persconferentie gehouden worden of een bericht verschijnen."

Meest gelezen